Kestävyys


Todennäköisesti ei ole muuta teollisuuden alaa, jolla olisi enemmän potentiaalia säästää energiaa ja resursseja kuin rakennusalalla. Rakennusala kuluttaa valtavasti raaka-aineita ja energiaa. Mutta ei vain sitä: Rakennusten ja infrastruktuurien elinkaaren aikana energiankulutuksen ja kunnossapidon vaikutukset luontoon voivat olla vielä suurempia.

Yrityksemme tehtävä on omalla erikoisosaamisellamme myötävaikuttaa parempaan, elävämpään maailmaan. Tuotteilla ja palveluilla autamme pidentämään rakennusten käyttöikää ja vähentämään kunnossapitotarpeita. Tämä vähentää energian ja materiaalien kulutusta rakennusten koko elinkaaren ajan. Tavoitteenamme on myötävaikuttaa uuteen, kestävään rakennuskulttuuriin.

Siksi kehitämme ja valmistamme tuotteita, jotka ovat turvallisia, kestäviä, ympäristöystävällisiä ja mahdollisuuksien mukaan valmistettu uusiutuvista tai kierrätettävistä luonnonvaroista.

Esimerkkejä tästä ovat:

  • katot, joiden väri on vaalea lämmön ja valon heijastamiseksi, joten katto ei voi lämmetä ja ilmastoinnin energiankulutus vähenee.
  • kevyillä rakenteilla on alhaisemmat staattiset vaatimukset, ja siksi niiden rakentamiseksi tarvitaan vähemmän materiaalia ja energiaa.
  • kattojärjestelmät, joissa on modernit lämmöneristysjärjestelmät, vähentävät rakennuksen energiankulutusta.
  • viherkatot, vesieristettynä juuren kestävillä TPO-päällysteillä, tuovat luonnon takaisin alueille, jotka olivat aiemmin sinetöityjä ja käyttämättömiä, mikä myötävaikuttaa parempaan mikroilmastoon kaupungeissa.
  • kattorakenteet, joihin on asennettu aurinkokennoja, tuottavat energiaa kuluttamisen sijasta. Siksi vähemmän tavanomaista energiaa tarvitsee tuottaa.
  • kestävät vedeneristysjärjestelmät varmistavat rakennuksen pitkäikäisyyden välttäen materiaalien suuren kulutuksen ja korjaus- tai kunnossapitotarpeita.
  • kierrätettäviä materiaaleja, kuten PE-pohjaista TPO: ta, voidaan käyttää uudelleen niiden elinkaaren jälkeen. Kattopäällysteemme eivät sisällä PVC: tä.
  • nopea ja helppo asennus säästää aikaa ja energiaa.
  • mekaanisesti kiinnitetyt kattojärjestelmät voidaan irrottaa helposti rakennuksen käytön jälkeen. Kun ajatellaan rakennuksen elinkaarta, tämä on valtava etu käytön lopussa, koska käytetyt tuotteet voidaan helposti erottaa uudelleen kierrätystä varten.


Sertifikaatit ja jäsenyydet


KÖSTER TPO -katopäällysteet tarjoavat täydelliset olosuhteet korkeimmalle sertifioinnille asuin- ja liikerakennuksissa sekä teollisuusrakennuksissa kestävän rakentamisen kannalta. Niinpä KÖSTER on Institut für Bauen und Umwelt (IBU): n jäsen. IBU: lta KÖSTER vastaanottaa KÖSTER TPO -päällysteille ympäristötuoteilmoitukset (EPD). Nämä EPD-tiedot sisältävät kaikki vaadittavat tiedot sertifioitujen yritysten, kuten DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen), Leed (johtaja energia- ja ympäristösuunnittelussa) ja Breeam (rakennustutkimuslaitosten ympäristöarviointimenetelmät) arviointia varten. Laajan elinkaaren jatkuvien positiivisten arvioiden, pehmittimien puutteen ja erinomaisen kierrätettävyyden ansiosta materiaali saa säännöllisesti nk. Kulta-arviointeja (tai jopa korkeampia, DGNB: n avulla) rakennuksille.

Back

Top